Despre televiziunea eSTRADA

Estrada TVeSTRADA TV BUCURESTI, televiziunea Zonei Metropolitane Bucuresti
In ciuda numarului foarte mare de institutii media, Bucurestiul nu are o televiziune locala. Desi aici isi au sediul toate televiziunile nationale importante din Romania, informatiile de interes local si regional (Regiunea Bucuresti-Ilfov) isi gasesc foarte greu locul in programele informative. De asemenea, Judetul Ilfov, o zona foarte puternica economic, nu are o televiziune locala. Localitatile din vecinatatea Ilfovului (Prahova, Giurgiu, Dambovita, Calarasi, Ialomita, Teleorman), dintre care multe vor face parte din Zona Metropolitana Bucuresti, nu au o televiziune locala care sa le reprezinte interesele (televiziunile locale din judetele respective acopera aproape in exclusivitate localitatile resedinta de judet sau invecinate).
De aceea, am considerat ca este necesara o televiziune regionala mica, generalista, care sa slujeasca interesele celor care locuiesc in viitoarea Zona Metropolitana Bucuresti.
Deoarece aceasta zona are o foarte buna infrastructura in domeniul comunicatiilor, eSTRADA TV BUCURESTI a solicitat licentierea pentru transmiterea programelor sale prin principalii operatori de cablu din zona, in sistem analogic si digital.

De ce numele eSTRADA TV BUCURESTI
Pentru noi e important ce spune STRADA, omul obisnuit. Omul simplu de pe STRADA are nevoie de informare corecta si prompta; chiar si agenda publica ar trebui sa fie construita pe asteptarile cetatenilor.
Comunicarea, mai ales cea electronica, este rapida, eficienta si benefica ideii de informare. Vom folosi toate mijloacele pentru a atrage in reteaua corespondentilor nostri cat mai multi voluntari indragostiti de internet si de jurnalistica ca hobby complementar meseriei si activitatii de baza.
In aceeasi timp, emisiunile noastre vor prelua permanent intrebarile telespectatorilorsi sugestiile acestora pentru subiecte si teme de analiza.
ESTRADA este, de asemenea, locul de manifestare al unor importante si frumoase activitati artistice, concursuri si emisiuni de divertisment pe care dorim sa le organizam si promovam.

eSTRADA TV emite din CENTRUL VECHI al Capitalei
eSTRADA TV e singura televiziune care isi are sediul in Centrul Vechi al Capitalei. De aceea, va fi o adevarata carte de vizita pentru aceasta zona din Bucuresti. Vom initia, in parteneriat cu o serie de institutii din Capitala, proiecte artistice, culturale si educative reprezentative pentru cea mai vizitata zona a Bucurestiului: expozitii si demonstratii de arta traditionala, lectii practice de muzica si dans popular, demonstratii de arta traditionala, lansari de carte si film, concerte, spectacole etc.
eSTRADA TV informeaza despre toate evenimentele care au loc aici si mai ales creeaza evenimente de televiziune prin care sa promoveze atractiile turistice ale Capitalei si din imprejurimi.
eSTRADA TV BUCURESTI face parte dintr-un grup media care mai cuprinde doua case de productie de televiziune – ORANGE TEAM si ETALON MEDIA PRODUCTION, precum si cateva publicatii electronice (inclusiv cu rol de agentie de stiri) – BUCURESTI NEWS, ILFOV NEWS si ORANGE NEWS. Compania noastra are un grup de profesionisti care a participat la realizarea a peste 300 de productii de televiziune in ultimii 2 ani, difuzate la mai multe televiziuni locale din Romania si canale romanesti din strainatate (SUA, Canada, Israel) si care s-au bucurat de foarte mare succes.
Emisiunile ORANGE TEAM si ETALON MEDIA PRODUCTION acopera un spectru foarte larg: programe informative (jurnale de stiri, talk-showuri, emisiuni economice si juridice), programe educative, culturale si religioase etc. Toate acestea, vor contribui, pe langa productiile noii televiziuni la realizarea unei grile de programe echilibrate care sa satisfaca gusturile si exigentele tuturor categoriilor de persoane care locuiesc in zona Bucurestiului.

eSTRADA TV BUCURESTI, televiziunea familiei tale
Publicul-tinta al postului nostru este familia. In mod predilect, familia tanara, bine pregatita profesional, cu loc de munca relativ bine platit si stabil, cu copii, interesata sa-si dezvolte universul de cunoastere si de informatii prin intermediul televiziunii.
Fiind vorba de publicul tanar, cel mult mediu ca varsta, eSTRADA TV Bucuresti va fi un post de televiziune in care INFORMATIILE, ANALIZELE pe diferite teme, SHOPPINGUL si DIVERTISMENTUL vor avea o cota importanta.
eSTRADA TV BUCURESTI va emite 24 de ore din 24. Din acest motiv si pentru ca nu trebuie sa-i ignoram pe ceilalti membri ai familiei, eSTRADA TV va realiza prezenta emisiuni si pentru celelalte categorii de varsta. De la copii la adolescenti, adulti si, nu in cele din urma, la varstnici.
Aproximativ 80% din productiile difuzate vor fi productii proprii, diferenta fiind alcatuita din emisiuni preluate de la mai multe case de productie independente si de la alte televiziuni locale si regionale din Romania si din strainatate, in scopul preluarii tuturor initiativelor pozitive din plan economic, social, administrativ si cultural aplicabile constructiv si localitatilor Zonei Metropolitane Bucuresti.
In afara echipei editoriale de la Bucuresti, vor exista echipe de corespondenti in intreaga regiune, care sa reflecte prompt si obiectiv evenimentele din zona.

Principiile eSTRADA TV BUCURESTI
e-STRADA TV BUCURESTI isi propune sa slujeasca interesele cetatenilor care locuiesc in zona de acoperire. Activitatea redactorilor, reporterilor si realizatorilor postului eSTRADA TV BUCURESTI trebuie sa fie independenta si impartiala, asigurand informarea corecta a cetatenilor.
Intreaga activitate de productie editoriala trebuie sa respecte principiile jurnalistice de baza, general recunoscute: exactitate, impartialitate, credibilitate, seriozitate, operativitate.
Informatiile sunt prezentate fara discriminare pe motive de rasa, etnie, religie, sex, varsta, orientare sexuala sau dizabilitati.
Ca orice televiziune moderna, eSTRADA TV BUCURESTI isi propune sa fie o televiziune interactiva. La telefonul telespectatorului, afisat foarte des pe ecran, cetatenii pot semnala anumite probleme, teme sau chiar cazuri importante care pot deveni stiri sau subiecte de emisiuni.
O forma superioara de interactivitate este chiar construirea unei retele de corespondenti, pe baza de voluntariat, in cat mai multe localitati din zona de acoperire.

Obiectivul eSTRADA TV BUCURESTI
Obiectivul major al postului eSTRADA TV BUCURESTI il reprezinta informarea completa, corecta si relevanta a telespectatorilor nostri asupra problemelor definitorii ale zonei de acoperire. eSTRADA TV va fi prezenta la cat mai multe sedinte de consiliu local, municipal sau judetean si, anticipat, isi va informa telespectatorii asupra deciziilor care urmeaza sa fie luate.
eSTRADA TV BUCURESTI va oferi telespectatorilor sai informatii necesare legate de:
• buna functionare a administratiei locale in folosul comunitatilor locale;
• oportunitati de afaceri si dezvoltarea mediului local de afaceri, de crearea si ocuparea locurilor de munca;
• dezvoltarea proiectelor locale de valorificare a traditiilor, obiceiurilor si formelor particulare de promovare a localitatilor;
• crearea unei platforme de promovare comuna in plan turistic, cultural si sportiv a Zonei Metropolitane Bucuresti;
• principalele probleme economice si sociale pe care le are Romania si cum pot fi ele solutionate in folosul cetatenilor.

eSTRADA TV BUCURESTI, prima etapa a unui proiect editorial mai amplu
eSTRADA TV BUCURESTI este prima borna a unui proiect editorial mai amplu. Zone Metropolitane se vor infiinta si in alte locuri din tara. Pe modelul acestui prooiect editorial vor aparea, pana in 2016, televiziuni-surori in cateva locuri importante din tara: Craiova, Bacau, Cluj, Iasi, Timisoara, Sibiu si Constanta. Cu aceeasi grila de programe, cu multe emisiuni realizate in sistem duplex (Bucuresti – tara), cu aceeasi orientare echilibrata si ca un important partener pentru categoria de cetetani care au nevoie de informatii. Si cu o mare implicare in ceea ce inseamna pastrarea si conservarea traditiilor populare.

eSTRADA TV BUCURESTI, o rampa de lansare pentru o noua generatie de oameni de televiziune
eSTRADA TV doreste sa fie o rampa de lansare pentru o noua generatie de oameni de televiziune. In baza unui parteneriat cu Scoala de Televiziune „TUDOR VORNICU”, televiziunea noastra isi doreste sa aduca pe micul ecran oameni noi, bine pregatiti profesional, cu  multa personalitate, inteligenta creativa si foarte buni comunicatori.
eSTRADA TV a semnat un contract de munca “pe viata” cu 4 personaje-cheie: Tanta si Costel, Zdreanta, cainele lor, si iepurasul Morcoveata.

Emisiunile canalului eSTRADA TV BUCURESTI
INFO eSTRADA • Emisiune informativa zilnica cu durata de 60 de minute. Se difuzeaza de luni pana sambata, de la ora 07.00.
STIRILE eSTRADA TV • Emisiuni informative zilnice cu durata de 5 minute. Se difuzeaza de luni pana sambata, la orele 08.00, 10.00, 13.00, 15.00 si 18.00. Au prioritate stirile de interes local sau informatiile nationale relevante pentru zona de acoperire.
eSTRADA MATINAL • Emisiune informativa zilnica, interactiva, cu durata de 240 minute. Se difuzeaza de luni pana vineri de la ora 08.05. Cuprinde, intr-o forma dezvoltata, toate informatiile esentiale ale zilei. Aduce invitati de marca – artisti, profesori, medici, oameni politici si din administratie, dar si simpli cetateni cu problemele lor de fiecare zi. Abordeaza in fiecare zi o tema sociala. Cuprinde si rubrica Revista presei locale si centrale, realizata de un jurnalist de calibru.
AFTER SCHOOL • O emisiune unica, care nu exista la nicio alta televiziune, AFTER SCHOOL este prietenul tuturor copiilor si tinerilor la orele amiezii. Sunt abordate subiecte legate de igiena personala, viata sanatoasa, alimentatie rationala, situatii de urgenta, protejarea mediului, scoala si lectii (limba engleza, germana si franceza), concursuri de cultura generala si momente artistice si educationale oferite chiar de copii si tineri.
CE MICA-I VACANTA MARE! • Pe perioada verii, va inlocui emisiunea AFTER SCHOOL. Cuprinde cele mai frumoase actiuni si proiecte de vacanta intr-un format superatractiv. Tabere, concursuri si festivaluri de vacanta, cursuri pentru copii si tineret, lectura de vacanta si, bineinteles, foarte multe momente artistice.
FABRICA DE SANATATE • O emisiune completa de sfaturi utile si recomandari pentru a avea o viata sanatoasa. Zilnic, de luni pana joi intre orele 15.05 si 16.00. Persoane importante din domeniul medical sau din domenii conexe vin sa va impartaseasca in direct gandurile lor, legate de profilaxie, tratamente si modalitati de combatere a bolilor. Emisiunea este interactiva.
INFORMAT SI IMPLICAT • Emisiune care aduce in fata telespectatorilor viata asa cum e. Nu prelucram imaginile, nu facem comentarii; ii lasam pe telespectatori sa comenteze ceea ce vad. 60 de minute, de luni pana joi, de la ora 16.00. Emisiunea se difuzeaza alternativ cu AUDIENTA TV.
AUDIENTA TV •  O audienta desfasurata in platourile televiziunii sau in localitatile din zona de acoperire. Cetatenii Zonei Metropolitane Bucuresti au ocazia sa participe la o audienta televizata in care au posibilitatea sa intre in contact, sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri de la alesii lor: primari, consilieri, deputati si senatori. 60 de minute, de luni pana joi, de la ora 16.00, alternativ cu INFORMAT SI IMPLICAT.
ROMANI(C)A MEA • Serios si haios. Sau de ce sunt romanii inconfundabili. O emisiune magazin. Cu de toate. Subiecte politice, subiecte sociale, teme majore din administratia locala. Comentarii si analize pe teme care dor pe tot romanul. Sau care le starnesc rasul, plansul sau, poate, numai indiferenta. Zilnic, 180 de minute. De la ora 17.00. Contine rubrica OAMENI CU CARE NE MANDRIM.
Teleeditorial ROMANI(C)A MEA – un editorial in format TV dezvoltand o tema importanta. De meditatie. Pentru romani si pentru Romania. De luni pana vineri, in numai 5 minute. Se difuzeaza ca rubrica si in emisiunea ROMANI(C)A MEA, si in eSTRADA MATINAL.
ROMANIA LUCREAZA • Sustinem initiativa privata si segmentul intreprinderilor mici si mijlocii pe care il consideram esential in dezvoltarea economica a Romaniei. Intr-o emisiune saptamanala de 60 de minute, vinerea de la ora 15.00 si cu o rubrica permanenta zilnica de 10 minute la ROMANI(C)A MEA.
BY LARA • Emisiune informativa, dar si formativa, in care Laura Ciuhu, cunoscut om de afaceri, va avea cate un invitat special, o personalitate deosebita, cu realizari profesionale de exceptie. Incercand sa ofere modele de urmat, inspirationale, emisiunea se adreseaza celor care doresc sa devina intreprinzatori sau care care deja sunt, dar doresc sa devina mai buni. Accentul este pus pe calitate si pe valoare, nu pe notorietate.
JURNALUL eSTRADA TV • Cele mai importante stiri ale zilei, punand accentul pe elementele cele mai importante consumate in aria de acoperire a televiziunii. 30 de minute, de luni pana vineri, de la ora 20.00.
BILA ALBA / BILA NEAGRA • O forma de a-i aprecia pe cei merituosi si de a-i atentiona pe cei care trebuie sa schimbe ceva in atitudinea lor. De luni pana vineri, in numai 5 minute. Se difuzeaza ca rubrica si in emisiunea ROMANI(C)A MEA, si in eSTRADA MATINAL.
BURSA ZVONURILOR • Uneori, sunt mai tari decat informatiile confirmate. Alteori, anticipeaza marile adevaruri. Care, de cele mai multe ori nici macar nu sunt rostite. Difuzata de luni pana vineri. Are doar 5 minute si se difuzeaza ca rubrica si la ROMANI(C)A MEA, si la eSTRADA MATINAL.
BANCUL ZILEI • Un banc bun si un hohot de ras sunt mai bune uneori decat orice altceva. E pastiluta noastra de buna dispozitie pe care ti-o garantam de luni pana vineri, cate 5 minute. Seara, dimineata in reluare la eSTRADA MATINAL si, tot in reluare, dupa-amiaza la ROMANI(C)A MEA.
JURATII • Un talk-show difuzat in alternanta cu AVOCATUL DIAVOLULUI. Doua tabere echilibrate numeric se confrunta pe teme majore. Cu un judecator obiectiv. Nu tendentios, nu partizan unei cauze. Totul in fata unui grup de 5 jurati. Oameni neimplicati politic sau fara interese pe tema judecata, pusi in slujba unui singur ideal: interesul omului obisnuit. 90 de minute, de la ora 21.00, de luni pana joi.
CENTRUL VECHI • O televiziune cu sediul in Centrul Vechi al Capitalei nu poate evita informatiile care prezinta tot ce se intampla in aceasta zona atat de cunoscuta, iubita si vizitata. 90 de minute, de la ora 22.30, de luni pana joi.
AVOCATUL DIAVOLULUI • Putini sunt moderatorii care pun intrebari incomode invitatilor din platou. De luni pana joi, alternativ cu JURATII, de la ora 21.00 (90 de minute). O emisiune de calibru, cu subiecte care dor.
SLAGARELE ROMANILOR • La final de saptamana, aducem in fata telespectatorilor un mare interpret de muzica usoara romaneasca si un slagar binecunoscut. Emisiunea dureaza 5 minute, dar este difuzata de mai multe ori.
CANTECELE ROMANILOR • Emisiune de weekend, de doar 5 minute, care aduce in fata publicului cele mai frumoase cantece populare romanesti si interpretii care le fac cunoscute. Se difuzeaza de mai multe ori.
NOROC CU CARUL • Emisiune de divertisment, care pune in valoare talentele artistice, cunostintele de cultura generala si inspiratia invitatilor. Uneori oameni simpli, obisnuti, alteori vedete foarte cunoscute. 2 ore, difuzata in fiecare vineri, de la ora 21.00. In reluare, sambata, la ora 15.00.
CLUBBING ZONE • Te tine la curent cu tot ce este nou prin cluburile bucurestene si ilfovene. In fiecare vineri, de la ora 00.00. Reluare, sambata noaptea, la aceeasi ora.
POVESTI DIN TOLBA SPIRIDUSULUI • Povestile copilariei transpuse intr-o forma originala de televiziune. Le istoriseste Spiridusul Lulu. O emisiune pentru copii, parinti si bunici. Sambata dimineata, de la ora 10.00 (60 de minute). Reluata duminica, la aceeasi ora.
FETELE AU INTOTDEAUNA DREPTATE / VIITORI BARBATI DE SUCCES • Emisiuni distractive pentru copii si adulti difuzate alternativ. 60 de minute, se difuzeaza sambata, de la ora 11.00 si, in reluare, duminica la aceeasi ora.
VIATA LA TARA • O emisiune utila celor care locuiesc in mediul rural. Sau care, la oras fiind, tanjesc dupa frumusetea si farmecul vietii la tara. Se difuzeaza duminica, la ora 09.00.
PASIUNE PE PATRU (SAU DOUA) ROTI • O emisiune saptamanala pentru iubitorii de autoturisme si de motociclete. Sambata dimineata, de la ora 09.00 (30 de minute).
CASA SI GRADINA • O emisiune saptamanala de solutii gospodaresti (amenajari interioare, gradinarit, bricolaj etc.), de 30 de minute, difuzata sambata de la orele 09.30.
CANTECELE ROMANILOR • Emisiunea folclorica a postului eSTRADA TV. Difuzata in fiecare sambata si duminica, alternativ cu VEDETE IN … DEVENIRE. 60 de minute, sambata de la ora 12.00 si duminica, in reluare, la aceeasi ora.
VEDETE IN… DEVENIRE • Tineri interpreti care calca cu succes pe urmele vedetelor care le sunt astazi modele artistice si de viata. Emisiune saptamanala de 50 de minute, difuzata in fiecare sambata la ora 12.05 si, la aceeasi ora, duminica, in reluare.
COLTISOR DE ROMANIA • Cele mai frumoase locuri din Romania. Insufletite de oameni ospitalieri, de traditii, de obiceiuri si mestesuguri traditionale, de fascinanta bucatarie romaneasca. Saptamanal, 30 de minute, sambata, de la ora 13.00 si duminica seara de la ora 21.00, in reluare.
UNDE FUGIM DE ACASA • O emisiune turistica de 30 de minute difuzata sambata si duminica (in reluare), de la ora 17.00.
OAMENI DE 5 STELE • Poate cea mai frumoasa emisiune din grila postului nostru. O emisiune de 5 stele cu cele mai importante personalitati ale vietii artistice si sportive din Romania. 90 de minute, se difuzeaza in fiecare sambata de la ora 17.30 si, in reluare, duminica de la ora 15.30.
REPORTER DE OCAZIE • Personalitati din diferite domenii isi lasa treburile ca sa devina reporteri pentru o jumatate de ore. Temele le aleg ei, notele le dati voi. Duminica, de la ora 17.30.
COMPETITIA • 4 localitati (din Zona Metropolitana Bucuresti, dar pot fi si din afara ei) se intrec, intr-o emisiune plina de buna dispozitie. Concurentii rad, canta si danseaza, filmeaza, gatesc, fac sport si tot ce le trece prin cap. 2 ore si j30 de minute, in fiecare sambata, de la ora 19.00. In reluare, duminica de la ora 13.00.
CASTIGATORUL COMPETITIEI • Publicul telespectator a votat, acum aflam clasamentul si cine merge mai departe. Participa obligatoriu primarii celor 4 localitati aflate in COMPETITIE. Aproape 3 ore, duminica, de la ora 18.05.
BALUL DE SAMBATA SEARA • Emisiune de divertisment cu artisti cunoscuti si momente artistice deosebite. 2 ore si 30 de minute, in fiecare sambata de la ora 21.30 si, in reluare, duminica, tot de la 21.30.
LUMEA CRESTINA • Moment de reculegere si intoarcere la cele sfinte. 60 de minute, in fiecare duminica, de la ora 7.00.
MESERIE IN… BUCATARIE • Oameni simpatici (pot fi artisti, sportivi, oameni de afaceri sau politicieni, dar obligatoriu cu simtul umorului) vor sa ne convinga ca noi, romanii, muncim ca sa mancam. Vedetele gatesc pentru oameni obisnuiti. Emisiune de 30 de minute, difuzata sambata de la ora 13.30.
GICA SI… GEORGICA • Intalnirea de sfarsit de saptamana dintre Gica, fratele de la tara, si Georgica, fratele de la oras. O emisiune haioasa de numai 10 minute, sambata si duminica, de la ora 21.30.
SAPTAMANA SPORTIVA • Emisiune de analiza sportiva a tuturor evenimentelor din saptamana care a trecut si care sunt programate saptamana urmatoare. Se difuzeaza duminica la miezul noptii, timp de 60 de minute.
PASAPORT DE IDENTITATE (ROMANEASCA) • Ne propunem sa aducem in fata telespectatorilor 100 de elemente care dau identitate si farmec natiei romanesti: locuri frumoase, poate chiar unice in in lume, oameni cu care ne mandrim, traditii, obiceiuri, meserii unice si multe alte lucruri care pot fi numite fara teama de a gresi PASAPOARTE DE IDENTITATE ROMANEASCA. Fiecare din cele 100 de elemente de identitate romaneasca va beneficia de un episod de 10 minute, filmat in locurile de origine, serialul dorindu-si sa fie si un material de promovare a imaginii Romaniei in lume. Emisiunea se difuzeaza zilnic, in mai multe reprize, de 5 ori pe zi.